Antik DNA laboratuvar teknisyeni ilanı

Hacettepe Üniversitesi HUMAN-G ve ODTÜ Antik DNA laboratuvarlarında teknisyen olarak çalışacak biyolog ve/veya moleküler biyolog alınacaktır. İşe alınacak eleman aktif bir bilimsel araştırma grubunun üyesi olarak çalışacaktır.

İş Tanımı:

– Laboratuvarlarımızda;
• deneylerin organizasyonu ve uygulanması,
• kimyasal stoklarının takibi ve temini,
• kimyasalların hazırlanması,
• sarf malzeme takibi ve temini,
• altyapı geliştirilmesi için ekipman alımı dahil laboratuvarın genel idaresi,
• araştırma grubuna yeni katılan/katılacak lisansüstü öğrencilerin temel laboratuvar kullanımı ve protokolleri konusunda eğitilmesi.

Başvuru Şartları:

– Dört yıllık Biyoloji veya Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarından lisans derecesi ile mezun olmak;
– Tercihen en az 1 yıl süreyle bir Moleküler Biyoloji laboratuvarında çalışmış olmak ve deney tecrübesine sahip olmak;
– İyi derecede İngilizce bilmek.

Tercih Edilecek Ek Nitelikler:

– Biyoloji, Moleküler Biyoloji veya ilgili bir programda yüksek lisans derecesi sahibi olması;
– DNA izolasyonu tecrübesi olması;
– Illumina tipi yeni nesil DNA dizileme (NGS) kütüphanesi hazırlama tecrübesi olması.

Başvuru:

Aşağıda listelenen başvuru belgeleri e-posta ile fusunozer@hacettepe.edu.tr ve ezgialtinisik@hacettepe.edu.tr adresine iletilmelidir:

– Özgeçmiş;
– Transkript;
– YDS veya dengi bir sınava ait dil belgesi;
– Niyet mektubu (en fazla 2 sayfa);
– Referans olacak üç araştırmacının iletişim bilgisi.

E-posta “HUMAN-G Laboratuvar Teknisyeni Başvurusu” başlığını taşımalıdır.
Uygun aday bulunana kadar başvurular açık olacaktır. Seçilen adayın Ocak 2024 veya daha sonraki bir tarihte işe başlaması öngörülmektedir.